Previous Next
  • Web Design

    m2soft offer professionally designed informative websites for the reach of your existing customer. A quality website helps clients to effectively pick, choose and order your products online. We Have a team of passionate and dedicated individuals who loves collaborating to provide exceptional services.

  • Web Development

    We have the best and experienced team of Web developers who are able to provides solid information architecture design.we present website’s products and services should be presented in such way that the user feels confident in few seconds that their requirement is fulfilled.

  • Mobile application Development

    We are specialized in providing excellent mobile application development services to enhance business growth of clients around the Globe. Our experienced team is able to to develop innovative applications on latest mobile application platforms.

  • Internet Marketing Services

    We offer our client complete range of SEO services for your strong online presence over internet.We offer a comprehensive range of services includes Which includes SEO, SMO, Branding, Digital Marketing.

Friday, 24 April 2015

Why visitors leaves website

Posted by M2Software Solutions Solutions Pvt. Ltd | 00:52 Categories: , ,

Attracting a potential customer, grabbing their interest and retaining then is a difficult task. It is important to deign a site that does not frustrate customers there by maximize customer retention.

"What not to do while designing a website"


1. Bad navigation :
Nothing frustrates a website visitor more then a website hard to navigate. complex or inconstant navigation can cause user to feel helpless and confuse.

2. Too many ads :

Visitors feels suffocating with so many ads around the website (pop, flash). Dont fil entire browser with ads.

3. Bad content structure : 

Bad content structure can destroy your conversion and retention rates. make your content easy to find. It is estimated that more then 50% of sales are lost because potential customers can't find what they are looking for.

4. Obtrusive audio or video :

Having audio or vidio that loads automatically can potentially drive visitors away.

5. The registration requirement : 

Forcing visitors to register before he/she view the content is much like physical barrier Force registration may ultimately cause visitors elsewhere for what they are looking for.


Regards : Web designing company

 


Thursday, 23 April 2015


Today Facebook has launched an app Hello, designed to replace the default dialler on your Android phone.

As you’d expect, it’s closely tied to your Facebook account with caller ID data pulled in even if you don’t have the caller’s number in your phone’s contacts list. It allows you to make calls and send messages via Messenger instead of your cellular connection.

Yes, after the failure of its Home launcher, Hello is Facebook’s latest attempt at a ‘Facebook Phone’ on Android. To help encourage you to switch over to the app, it’s got a feature that is genuinely interesting and useful even if you aren’t a hardcore Facebook user – the ability to automatically block calls from numbers that have been blocked by a lot of other people. That sounds perfect for getting rid of those spam ‘insurance’ and ‘Windows support’ calls. However, The Verge reports that these calls are simply sent to voicemail rather than properly blocked.

Whether that will be enough to draw you and your phone further into Facebook’s orbit is up to you.

Regards : Top Mobile app development company





Wednesday, 22 April 2015

Magento development companyTo setup online stores many online store owners prefer  Magento platform because Magento is user friendly and has a great support system in the form of themes, plugins and extensions to make the online store highly impressive and powerful. 

But  its basic setup might not fulfill all your needs. You have to take the extra effort of searching the web and selecting your own automation tools, email management system, currency / shipping conversion system, caching system, social networking tools etc.


This sounds like a really difficult task right?


Our experts makes these things easy for you by providing with a quick list of Magento connect extensions that will help you to reduce the setup time of your store and also help you to fulfill all your needs for your online store.


1. Olark 


If you are looking for live conversations along with ticket based support, then Olark is the right platform, Olark integrates with ticket support applications like Zendesk. You can consider using Olark because it enables customization and provides with reporting capabilities.


2. MatrixRate – By WebShopApps


It is not an easy task to manage shipping process, especially if you have launched your first online store.The worst part is that there is going to be a price difference in the products that you are offering. MatrixRate helps you to tackle with the problem of variation in the shipping costs in terms of location, weight, quantity and other variables. Through MatrixRate, you can create different tables for applying a shipping cost to the customer’s order and thereby different product prices can be easily managed.


3. XML Map Creator – By Magestore


As the name suggests, this extension enables you to create an XML sitemap for your website for free! Generating an XML sitemap can be a big advantage for your online store. Big search engines like Google and Bing provide the webmasters with sitemap submission options, all you have to do is take the created sitemap and submit it. As a result of this, the search engines will be able to detect your entire site and crawl it. This potentially number of pages of your website that get indexed.


4. Blog – By aheadWorks


We all know the importance of having a blog on the website. The blog extension provides with an easy setup for establishing a blog on your Magento store. It is easy to use and free! aheadWorks constantly works on improvising on this extension and provides updates for it on a regular basis.


5. Yotpo


It is extremely important to have a review system on your website. As a result of s review system, it becomes easier to manage things like SEO content, email based review requests and similar marketing aspects. Yotpo takes all the necessary things into consideration for designing a review system and provides you with the perfect framework. Yotpo makes sure that your company reviews are doing the best for your SEO. The best thing about Yotpo is that you can filter out the reviews.


6. Zendesk


If you plan on getting your customer support completely organized, Zendesk is a great way to do it. For a single agent, the cost that you will have to incur will be $12 a year or $2 per month. In case you own a big online store with many customer service executives, then through Zendesk, you can help them to get more organized. You can also monitor the service reputation of your company and make improvisations in it if required.


7. eShop Connect 


If you are in lookout of a good backend application for managing the stock of your online store, then eShop Connect is what you need. Through eShop Connect, you can easily control the processes like controlling stock, order processing, drop shipping, managing stock etc. eShop Connect is combined with Interprise Suite ERP that helps in effective stock management at affordable prices.eShop Connect also enables you to set your own preferences and rules for selling through multi-channel internaltional marketplaces that comprise of Amazon and eBay.


8. Vertical Navigation With CSS Classes


With the help of this extension, you can design your own vertical cvategory navigation along with product count and sub cvategories. Every element comprises of fine CSS through whixh you can address every element or group through the ‘first’ and ‘last’ element of the group and also include the ‘previous’, ‘active’ and ‘next’ elements. As a standard protocol, this application removes top.navigation through XML-update and places the vertical navigation in the left structural block.


9. PAYONE Payment Extension


Payone is a popular payment extnaions with over 50,000 downloads and it is one of the most successful payment extensions of Magento. What makes this payment extension beneficial is that all the payment methods and services are clubbed from one sourece and offered by one partner. Complete automation is offered for all the payment processes. Payone is a safe extension as it ptovides with smart risk management features along with fraud prevention and payment method control.


10. ShipWorks


Last but not the least! ShipWorks is a multi-carrier, multi-channel extension that brings together your complete eCommerce world. Through ShipWorks, you can easily print shipping labels and batches, track customer emails through numbers, update the online order status, generate reports and much more. Along with Magento, ShipWorks is also integrated with 50 other shopping cart applications like eBay, ChannelAdvisor, Etsy and Amazon.


I would love to know which Magento extensions you have been using for powering your online store, share your experiences!

Regards : Web Development company




Tuesday, 21 April 2015

SEO CompanyIt’s not enough to have a popular website with good content anymore. If you want better search engine results for your business, it’s time to look at how social media influences Search results.

how you can align both your social and SEO efforts. Here are five best practices for social media SEO: 

1. Publish High-Quality Content :

 

You’ll hear it over and over because it’s true: “Content is king, and everything else is gravy!” If you can get your content right, you’ll have set a strong foundation for SEO success.

2. Make Social Sharing Easy :

 

Getting people to share your content on Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ and other networks connects your brand to the wider social web, which allows your message to potentially reach thousands of prospects.

3. Boost Your Images and Profiles :

 

If you’ve been blogging for a while, you know that images can be a powerful SEO magnet. The problem is, they’re often overlooked in favor of written content. This is a big mistake,Images speaks more than text.

4. Don’t Forget Authorship Metadata :

 

One of the most important features of Google+ is authorship. Simply put, this feature allows the author’s picture to appear next to search results of content they have created. 

5. Measure Social Media Performance :

 

Whatever your goal, measure! Measuring and analyzing your efforts are key to having effective SEO tactics. When you track and analyze what’s working, you can focus on the things that matter. 

Regards : Top SEO Company


Monday, 20 April 2015

PHP Interview Questions


Que.1 How do I find out the number of parameters passed into function?
A) By using func_num_args()

B) By using func_get_arg()
C) By using func_get_args()
D) None of the above


Que. 2 . . . . . converts the keys of an array into values and the values into keys.
A) array_flips()
B) array_transpose()
C) array_trans()
D) array_flip()


Que.3 Which of the following statements is FALSE for PHP Error and Logging?

A) The error and logging functions are part of the PHP core
B) Both a and c below
C) debug_backtrace() generates a backtrace
Dtrigger_error() and user_error() are different


Que.4 Returning values from functions may include .....

A) Arrays
B) Objects
C) Both A & B
D) None of above
 

Que.5 Which array function checks if the specified key exists in the array

A) array_key_exist()
B) array_key_exists()
C) array_keys_exists()
D) arrays_key_exists()



Que.6 flock() is used to unlock a file so that two or more people do not get access to it at the same time.
A) True
B) False


Que.7 You must make a call to ................... to specify what time zone you want calculations to take place in before calling any date functions.
A) date_default_timezone_set()
B) datedefault_timezone_set()
C) date_defaulttimezone_set()
D) date_default_timezoneset() 


Que.8 The ........... function is used to read a single character from a file.
A) fgetc()
B) fgets()
C) fget()
D) fgetf()


Que.9 Which of the following DBMSs do not have a native PHP extension?
A) MySQL
B) IBM DB/2
C) Microsoft SQL Server
D) None of the above


Que.10  The ......... function parses an English textual date or time into a Unix timestamp
A) strtodate()
B) stroftime()
C) strtotime()
D) str_to_time()


Answers :

1)  A,  2) D, 3) D, 4) C, 5) B, 6) B, 7) A, 8) A, 9) E, 10) C
 


 
Want more Questions....??? CLICK THE LINKS BELOW

 









 






Regards : PHP Web Development company


Saturday, 18 April 2015

Today Microsoft promised to release a set of Office applications called “Universal” by the end of April for smartphones running Windows 10.
The company has a two-prong productivity strategy in place for Windows:

1. Office 2016 for desktop use, 
2. For all other Windows 10 experiences.

Windows 10 experiences is a touch-focused Office Universal apps. The latter apps, according to Microsoft, will function across tablets and smartphones, dynamically changing their design to allow users to better use them based on their current screen size.

The two names for the two groups of apps are Office Desktop and Office Universal might seem a bit odd, given that the Universal apps aren’t quite designed to be. The universal tag is instead more useful in the mobile context. These are the apps you will use across Windows devices whenever you’re not at your desk typing away happily on a full-sized keyboard.

Here’s a shot of the Universal Word app, as shared by Microsoft this morning:



We’ve known for some time that the Universal applications will be free for smartphones and tablets. So, if you do test them out, you can leave your wallet at home.

Regards : Software Company



Thursday, 16 April 2015

One of the more convenient security features added in Android 5.0 Lollipop is "smart lock." Google started rolling out a 'Trusted voice' feature in the Smart Lock menu for Android Lollipop, while it has also added a new Nicknames feature to search for contacts.

According to Android Police :

on Monday, the feature has been silently rolled out to multiple users. Just like the previously Smart Lock features - Trusted face, Trusted devices, and Trusted places - the menu now sports the Trusted voice option to unlock the device.

It is unknown that which version of the Google Play services has got the feature, but  7.0.99 on Lollipop-based Nexus 4 and Nexus 5 smartphones have not received the feature as yet.

With the updated Google app, users will now be able to use Google Now to create nicknames for Contacts on their device. Users can go to Google settings, tap on Search & Now to see if the 'Nicknames' has been added for them under Accounts & Privacy sub-menu.

How Secure is this device :

The popup when you enable "Trusted Voice" warns that the feature is not as secure as a traditional lock screen and that "Someone with a similar voice or a recording of your voice  saying “Ok Google” could unlock your device." 

 

Regards : Best mobile app developers in India



  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube